De badkamer is een ruimte waar je je kunt opladen en ontspannen. Het is de plaats waar je even tot rust komt en waar je jezelf kunt verzorgen. Je begint en eindigt er meestal de dag, dus is het belangrijk dat je badkamer zowel functioneel en mooi aangekleed is. Daarom zijn er tal van accessoires die je in je badkamer kunt gebruiken. Wat zijn de accessoires die niet mogen ontbreken uit jouw badkamer?

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis waar je veel tijd doorbrengt. De juiste accessoires zijn daarom belangrijk en kunnen het verschil maken tussen een saaie en een stijlvolle badkamer. Deze accessoires mogen niet ontbreken uit je badkamer:

Handdoekhaken en -houders

Handdoekhaken zijn ook een must-have voor elke badkamer. Handdoekhaken kunnen erg handig zijn om je handdoek op te hangen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om bijvoorbeeld je kleding voor de volgende dag op te hangen. Ook is een handdoekhouder onmisbaar in elke badkamer. Handdoekhouders houden je handdoeken netjes opgerold en binnen handbereik. Niets is tenslotte vervelender dan na het douchen erachter komen dat je je handdoek vergeten bent om te pakken. Met een handdoekenhouder heb je een mooie voorraad aanwezig op de badkamer.

Badmat

Daarnaast mag ook een badmat niet ontbreken in je badkamer. Een goede badmat voorkomt dat er water op de vloer druppelt wanneer je uit de douche stapt en voorkomt dat je uitglijdt. Daarnaast is het lekker zacht en warm in de voeten; zeker in de winter wanneer de badkamervloer ijskoud kan zijn. Er zijn ook veel verschillende stijlen, maten en materialen verkrijgbaar, dus er is altijd wel iets wat bij jouw smaak past.

Opbergmandjes

Eén van de beste manieren om spullen uit het zicht op te bergen is door gebruik te maken van opbergmandjes. Ze kunnen worden gebruikt om kleine items zoals tandenborstels, tandpasta, haarborstels, styling producten of scheercrème op te bergen. 

Decoratie

Vervolgens is er ook kunst voor in de badkamer die het interieur wat leuker maakt. Kunstwerken zoals schilderijen of foto’s geven de ruimte meer leven en persoonlijkheid. Je kunt ook voor functionele decoratie gaan zoals een ladder, waar je vervolgens je kleerhangers en/of handdoeken aan kunt ophangen. Grote geurkaarsen doen het ook altijd goed, net als houten letters die bijvoorbeeld het woord ‘home’ spellen.

Planten

Tenslotte mogen planten niet ontbreken uit je badkamer. Ze zijn er prachtig uit en zorgen daarnaast ook nog eens v oor een gezonde lucht. Als eerste is het belangrijk dat je kiest voor planten die bestand zijn tegen vochtigheid. Planten die hier goed tegen bestand zijn, zijn bijvoorbeeld de lepelplant, de Ficus Benjamini, de Dracaena of de Betelbladplant. 

Verder is het aan te raden om planten te gebruiken die niet al te veel licht nodig hebben. Kies bijvoorbeeld voor een Sansevieria of een Zamioculcas Zamiifolia, beide planten doen het goed in schaduwrijke omgeving. Ook de Monstera Deliciosa is een goede optie als je echt een eyecatcher wilt in je badkamer; dit is tenslotte één van de meest populaire bladplanten op dit moment.

Als je liever kleinere plantjes wilt gebruiken in je badkamer, denk dan aan Tillandsia’s (ook wel luchtplantjes genoemd) of Pilea’s. Deze plantjes zijn makkelijk qua verzorging en passen perfect bij elkaar als groepje in een vensterbank of op een plankje. Ook staan ze erg leuk met hangende potjes aan touwtjes aan het plafond!

Tot slot kun je ook denken aan wat meer exotische plantsoorten zoals orchideeën of paarse anthuriums; alleen al door hun schoonheid geven ze jouw badkamer direct meer uitstraling! Vergeet ook niet om accessoires toe te voegen zoals bloempotten en mooie hangplantjes om jouw badkamer nóg gezelliger te maken.

Dit ga je ook leuk vinden