Kiezen voor meer hangruimte of legruimte in de kledingkast is een veelvoorkomende discussie bij het inrichten van een kast. Het is belangrijk om hier goed over na te denken, omdat het je dagelijkse leven kan verbeteren als je de juiste keuze maakt. De volgende tips kunnen je hierbij helpen bij het maken van de beste keuze.

Kiezen voor meer hangruimte of legruimte in de kledingkast? Het is een veel voorkomende vraag bij het inrichten van een kledingkast en het antwoord is afhankelijk van wat je er precies mee wilt. Wil je alleen de basisstukken, zoals jassen, broeken en shirts opbergen? Of wil je ook accessoires, schoenen en sjaals erin kwijt? 

Hoeveel ruimte heb je?

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je precies hebt. Als je een kleine kast hebt, zul je waarschijnlijk meer gebruik willen maken van legruimte dan van hangruimte. Hangruimte biedt namelijk een minder efficiënte manier om kleding op te bergen. Als je echter meer ruimte hebt, zal hangruimte een fijnere optie zijn omdat je hiermee je items netter en zonder kreuk kunt organiseren.

Welke kleding heb je?

Een tweede factor die belangrijk is bij het maken van de juiste keuze is welke soort kleding je precies bezit. Als je alleen de basisstukken wil opbergen, is het verstandig om te kiezen voor meer hangruimte. Bovendien weet je direct waar je naar moet zoeken, omdat alles netjes geordend is. Ook als je veel verschillende jassen hebt, is hangruimte echt een must om ze mooi te presenteren. 

Aan de andere kant biedt legruimte vele voordelen. Vooral als je op zoek bent naar accessoires of schoenen die snel zijn verdwenen in de chaos van een hangende garderobe. Broeken en shirts doen het meestal ook beter als ze in laden of op planken worden opgeborgen. Je moet ook rekening houden met andere items zoals schoenen en accessoires, die vaak beter passen in laden of mandjes.

Jouw behoeften

De beste manier om erachter te komen welke optie voor jouw kledingkast het beste werkt, is door eerst jouw behoeften vast te stellen. Bepaal wat je precies in jouw kast wilt opbergen en hoeveel ruimte elk item nodig heeft. Als resultaat hiervan weet je precies wat voor soort ruimte in jouw kast nodig is om alles netjes en georganiseerd op te bergen. 

Uiteindelijk is er geen goed antwoord op deze vraag, want wat bij de één past, hoeft niet per se bij de ander te passen. Kies simpelweg wat voor jou het beste werkt en laat je niet leiden door trends alleen; zorg dat je je tijd neemt om alle opties af te wegen voordat je investeert in hang- of legruimte!

Dit ga je ook leuk vinden